(recept
si oblíbilo 102 návštěvníků)
Korpus z hladké mouky
Potřebné ingredience
5 vajec- sníh, 250g hladké mouky, 200g cukru krupice, 2 PL oleje, 3 PL studené vody, trochu soli, 1/2 prášku do pečiva
Postup přípravy
Sníh ušleháme se špetkou soli a 3 PL studené vody do husté pěny.
Žloutky ušleháme s cukrem, olejem do husté pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, zamícháme opatrně sníh a nalijeme do formy. Peču na 150-160°C.
Žloutky ušleháme s cukrem, olejem do husté pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, zamícháme opatrně sníh a nalijeme do formy. Peču na 150-160°C.
rozkrojený
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
m.arketa
(upraveno)
31. 5. 2014, 20:45
Dobrý den, zrovna se na něj chystám. Můžete mi prosím napsat, do jak velké formy je recept? Mám 23 cm formu, můžu dát surovin stejně? Moc díky. Markéta
Handulka0
(upraveno)
31. 5. 2014, 21:19
@m.arketa
Myslím , že nebude problém, mám asi 24cm, to je skoro stejný
alisa
(upraveno)
28. 10. 2013, 12:43
Dobrý den, jsem začátečnice v pečení dortů. Jak dlouho se ten korpus v troubě peče a jak je po upečení vysoký? Děkuji Radka. Korpus vypadá moc hezky.
Luckamax
(upraveno)
4. 6. 2013, 9:46
Dobrý den, mohu se zeptat, jestli, pokud chci tmavy korpus, staci pouzit tento recept a pridat kakao na ukor mouky? Mam jednu lzici mouky nahradit jednou lzici kakaa, nebo jsou pomery mouky a kakaa jine? Dekuji, Maxova
filidr
(upraveno)
5. 8. 2013, 21:14
@Luckamax
určitě pouzit tento recept a pridat kakao na ukor mouky, dělám to taky tak
Lenka350
(upraveno)
26. 12. 2012, 11:40
Dneska jsem dělala Váš korpus, je super, ani se mi "nevyboulil" . Díky za receptík .
Handulka0
(upraveno)
26. 12. 2012, 16:25
@Lenka350
To jsem ráda, že se povedl
laskonka333
(upraveno)
5. 11. 2012, 17:11
adametz
(upraveno)
4. 11. 2012, 18:22
Vypadá super, někdy vyzkouším.
novackova
(upraveno)
4. 11. 2012, 16:04
a jak to děláte že nemáte v prostřednu bouli,já už nevím jak na to,vždy mi to v prostředku vyběhne
adametz
(upraveno)
4. 11. 2012, 18:23
@novackova
Dost často udělá bouli, když pečete na vysokou teplotu a nebo je moc prášku do pečiva.
hagrid
(upraveno)
4. 11. 2012, 16:46
@novackova
před pečením hmotu ve formě rozhrňte tak,aby ve středu byla vrstva nižší - takový důlek.Těsto se při pečení stahuje do středu,tak se to vyrovná
TanjaFo
(upraveno)
5. 11. 2012, 17:27
@hagrid
Handulka0
(upraveno)
4. 11. 2012, 19:19
@hagrid
Dělám to taky tak a ještě vymazávám jen dno, okraj pak objedu nožem a vyklopím
novackova
(upraveno)
4. 11. 2012, 16:58
@hagrid
moc díky
Michaela73
(upraveno)
4. 11. 2012, 16:08
@novackova
Nevím jak paní,ale já to obrátím vzhůru nohama a pokud přesto boule zůstane,tak ji seříznu.....a hotovo
novackova
(upraveno)
4. 11. 2012, 16:58
@Michaela73
moc díky
Betty72
(upraveno)
4. 11. 2012, 15:48